TÁJÉKOZTATÓ

FELHÍVJUK FIGYELMÉT, hogy a hatályos jogszabályok értelmében, 2021. szeptember 1-től panziónk a szálláshely-szolgáltatást igénybe vevő minden vendég törvényben meghatározott személyes adatait  okmányolvasón keresztül, a szálláshelykezelő szoftverében rögzíteni, majd egy tárhelyre, a Vendég Információs Zárt Adatbázisba (VIZA) továbbítani köteles.

A rögzítendő adatok: családi és utónév; születési családi és utónév; születés helye; születés ideje; vendég neme; állampolgárság; anyja születési családi és utóneve (ha az azonosító dokumentum tartalmazza); személyazonosító vagy útiokmány azonosító adatai; harmadik országbeli állampolgár esetében a vízum vagy tartózkodási engedély száma, a beutazás időpontja és helye.

Az adatok rögzítéséhez érkezéskor minden szálláshely-szolgáltatást igénybe vevő személy (0 éves kortól) köteles az azonosításra alkalmas személyi igazolványát, vezetői engedélyét vagy úti okmányát a szálláshely-szolgáltatónak bemutatni. Az okmány bemutatásának hiányában kötelesek vagyunk a szálláshely-szolgáltatást megtagadni. Jogszabály felhatalmazása alapján, mint szálláshely-szolgáltató jogosultak és kötelesek vagyunk elkérni minden vendégünk személyazonosító okmányát és Önök, mint vendégek kötelesek azt bemutatni.

Kérjük, utazását és érkezését a fentiekre tekintettel tervezze meg!